Zotte eerste maand

Zotte eerste maand

 

Jaarmarkt
1 mei… exact 1 maand is de webshop geopend. En oh my God… wat gebeurde er allemaal tijdens deze eerste maand! Het is een beetje zotjes! Time flies when you´re having fun!
Stiekem begon mijn avontuur al iets vroeger, nl op 21 maart. De webshop was nog niet actief maar in Retie, de gemeente waar ik woon, vond de Jaarmarkt plaats. Een gebeurtenis die voor de Retienaren steevast elk jaar in de agenda wordt aangestipt. Zie het als een lokale feestdag. Als startende ondernemer mag je hier niet ontbreken, toch?
Eigenlijk was het mijn man Serge die me ertoe aangezet heeft om deel te nemen. Voor mij was het te spannend, te kort dag want ik had nog zoveel puntjes op de i te zetten en eigenlijk helemaal geen tijd om deel te nemen. Of was dat misschien een gemakkelijke uitvlucht omdat ik ook met kleine en grote stresskes zat? Wie zal het zeggen!
En of ik blij was met mijn deelname? Zeker en vast! De dag begon barkoud maar al snel kwamen de eerste zonnestralen piepen. Het werd een schitterende, zonnige dag met véél marktbezoekers. Ik kreeg ook heel fijne reacties op mijn ´winkeltje´ èn op m’n ondernemerschap. Een pluim op mijn hoed. De eerste producten rolden over de toonbank. Wat een geweldig gevoel! Even dacht ik dat een job als marktkramer ook weggelegd was voor mij. Tot ik tot het besef kwam dat je daarvoor altijd vroeg moet opstaan. Neen bedankt! Daar pas ik voor! 😊


Opening-stress
Amper 10 dagen na de jaarmarkt was het dan zover: Schooltijd opent de deuren! Of ik zenuwachtig was? Wat denk je? Dagen heb ik rondgelopen als een kip zonder kop! Bang dat ik niet alles zou klaar krijgen, bang dat de producten niet zouden aanslaan, bang dat de webshop nog ´kinderziektes´ zou vertonen, kortom… bang voor alles wat kan misgaan.
Om mijn opening-stress te verminderen nodigde ik enkele besties uit om samen te vieren en samen te knallen. Wat een gezellige avond was dit! Een half jaar voorbereidingswerk resulteerde in een fijne webstore vol duurzame schoolspullen. Ik kan toch niet anders dan ´fier´ zijn daarop.
De eerste officiële webshop-bestellingen rolden binnen. Je wil niet zien hoe ik op elke binnengelopen bestelling reageerde. Beeld je in: een dartelende hinde met jeuk op plaatsen waar ze niet bij kan! 😂


Yeah! We staan in de krant!
Enkele dagen na de opening werd ik gecontracteerd door de GVA met de vraag of men een artikel mocht schrijven over mijn duurzame webwinkel. Wow! Wat denk je dat mijn antwoord was? Off course!! Natuurlijk wil ik een artikel in de krant. Als startend ondernemer kan je alleen maar dromen van wat extra promo! En die kreeg ik…. Gratis en voor niets! Lees hier het volledige artikel.
En toeval wil… mijn man Serge had, zonder mijn medeweten, ook een aantal mediakanalen aangeschreven. Hoe lief is dat? ´s Morgens ontving ik van een lieve ex-collega het volgende bericht: “Waaw, nog maar net gestart en al een artikel in de Flair!” Ik viel effe van mijn stoel. De Flair? Jawel, dè Flair had mijn verhaal opgepikt en meteen gepubliceerd. Cool he! Ik was even in de zevende hemel. Check het artikel hier. (nummertje 4 😊 )  ☁☁


Speciale aanbieding
En last but not least had ik de eerste maand al een ´specialleke´ in de aanbieding. De eerste weken na opening kreeg ik veel vragen over de fluohesjes van Go Fluo, meer bepaald de Darkflow, een reflecterend veiligheidshesje met regenboog kleuren. Er was veel vraag naar een ´volwassen´ model. Aangezien ik een kidswebstore run, had ik deze niet in voorraad. Maaarrr… Omdat er zoveel vraag was naar de volwassen versie, wilde ik hiervoor graag een uitzondering maken. Daarom heb ik een voorraad aan volwassen veiligheidshesjes ingekocht! Woooowww!!! Een kleine uitzondering maar ik geloof er zo hard in!
En verder… tja… loopt alles zijn gangetje. Ik ben tevreden met mijn ´winkeltje’. Ondanks het niet dè moment is om schoolspullen te kopen, mocht ik toch al heel wat fijne bestellingen ontvangen. Superdankbaar ben ik hiervoor! 😇🙌

  |  

Meer berichten

1 opmerking

  • Author image
    Jasmien: May 02, 2022

    Goed bezig Inge! Nog altijd heel tevreden met Aster zijn mooie leeuwenrugzakje van Fresk dat we op de jaarmarkt kochten :-). Ook het snackdoosje van the cotton cloud wordt vaak gebruikt, want mama’s oog wil ook wat ;-). Veel succes nog!
    Ik geef Stef de tip door van moederdag :p

Schrijf een opmerking

Bedankt voor je feedback. Blog opmerkingen dienen voor publicatie goedgekeurd te worden door Schooltijd.