Back to school 2022

Back to school 2022

Schoolspullen shoppen in juni, de voordelen

Wanneer start ook alweer het nieuwe schooljaar? In september? Of is het juni?
Het schooljaar is nog niet op zijn einde maar toch komt Schooltijd al op de proppen met de Back to School collectie 2022. Niets zo leuk dan goed op tijd je nieuwe schooltas kiezen voor het volgende schooljaar. Toch? Het heeft zo zijn voordelen:

 

  • Je kan als eerste de hippe en trendy schooltassen bewonderen.
  • Bovendien heb je een grotere keuze aan (duurzame) boekentassen en rugzakken van de nieuwste collectie.
  • Je kan “een nieuwe schooltas” afvinken van je To-Do lijstje. ✔
  • Happy kid = Happy mom
  • De start van een nieuw schooljaar betekent vaak ook een duik in de portemonnee: nieuwe kleding, nieuwe schoenen, nieuwe pennenzak, sporttas, turnkledij, schoolboeken, etc. Een nieuwe, kwalitatieve boekentas, is vaak ook niet het meest goedkope item. Door je boekentas in juni aan te schaffen, verdeel je de ‘back-to-school’-kosten.

Schooltijd-gamma

Ben je op zoek naar een kleuterrugzakje of eerder naar een stoere boekentas met tijger… of een populaire meiden schooltas met unicorns? Bij Schooltijd vind je een mooi gamma aan duurzame (en gerecyclede) schooltassen.
Als startend ondernemer ben ik natuurlijk niet meteen in de mogelijkheid om heel veel verschillende merken aan te bieden. Vaak moeten er grote aantallen ingekocht worden. Maar he… mijn financiële waakengel houdt me nauwlettend in het oog.👀
Daarnaast wil ik graag inspelen op schoolspullen waar meer vraag naar is. Ik vind het heel belangrijk om te weten waar jij belang aan hecht en wat jij mooi vindt. Kortom, voor mij is het nog een ware ontdekkingsreis.

Wat ik je wel met zekerheid kan zeggen is dat het aanbod aan boekentassen en rugzakken dat ik voor jou heb uitgekozen van zeer goede kwaliteit is. De meeste (kleine) schooltassen zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. De grotere modellen voor lagere school of basisschool zijn niet allemaal gemaakt van gerecycleerd materiaal maar wel erg duurzaam op vlak van kwaliteitsmaterialen, afwerking en levensduur.

 

7 tips voor het kiezen van de juiste boekentas/rugzak

Kies het juiste formaat van boekentas of rugzak

Hoe groot je schooltas moet zijn is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. Een hip design is niet altijd de beste keuze. Belangrijker is de grootte van je schooltas. Die is idealiter niet breder dan de schouders en de onderkant van de rugzak of boekentas mag niet lager komen dan de taille. Een te grote boekentas kan belastend zijn voor je kind. Koop je een online boekentas, dan wordt de inhoud vaak weergegeven in liters, ook al zegt dit op het eerste zicht niet zoveel. Ik geef je enkele indicaties:
Kleuterschool: 5 tot 10 liter
Lagere school: 10 tot 25 liter

 

Verstelbare schouderbanden & verstevigde rug zijn een must

Voor een ergonomisch draagcomfort dient de rugzak/boekentas goed aan te sluiten op de rug zodat het gewicht verdeeld wordt. Daarom is het belangrijk dat de schouderbanden kleiner of groter gemaakt kunnen worden. Een borstriempje voorkomt dat de schouderbanden afzakken. Extra voordeel zijn gewatteerde schouderbanden, die zijn zachter en zullen minder snel een snijdend gevoel geven. Ook een verstevigde rug is geen overbodige luxe als we zien hoeveel kilo’s een kind dagelijks met zich meedraagt.
Tip! De zwaarste spullen berg je best zo dicht mogelijk tegen je rug op.

 

Kies voor waterafstotend materiaal & makkelijk onderhoud

Het kan al eens gebeuren dat je in een regenbui terecht komt of dat de boekentas per ongeluk in een plas belandt. Om een doorweekte inhoud te vermijden, kies je best voor waterafstotende materialen. Met een schooltas van gerecyclede materialen ben je zeker van waterdichtheid. Sommige rugtassen mogen gewassen worden in de wasmachine maar raadpleeg hiervoor zeker eerst het etiket. Zorg dat je kleine(re) vlekken makkelijk kan verwijderen met een natte doek en wat zeep.

 

Verschillende opbergvakjes zijn trendy en gemakkelijk

Een tas met meerdere compartimenten is aan te raden. Zo kunnen de schoolspullen beter verdeeld worden, bv. één vak voor eten en drinken, een ander vak voor schoolmappen. Ook het gewicht wordt beter verdeeld wat een gunstige invloed heeft op het ergonomisch draagcomfort. Vele boekentassen en rugzakken hebben, naast een extra voorvak, ook een elastisch zijzakje waarin de drinkfles rechtopstaand bewaard kan worden. Superhandig en geen natte schooltas meer!

 

Een goede sluiting is goud waard

Niets zo frustrerend als een boekentas die je kind niet zelf kan openen. Voor kleinere kinderen kies je dus best een tas met rits- of magnetische sluiting. Die zijn het makkelijkst voor de kleine kinderhandjes. Een gesp- of druksluiting kan ook voor grotere kids maar sowieso blijft de ritssluiting op nummer 1.

 

Reflecterende elementen

Zorg ervoor dat je gezien wordt in het verkeer! Zichtbaarheid is oh zo belangrijk. Kies een schooltas die voorzien is van reflecterende elementen. Indien dit niet het geval is kan je je boekentas of rugzak nog verder uitrusten met fluorescerende en reflecterende accessoires.

 

Mooi design

Last but not least… zorg dat je kind zijn of haar schooltas mooi vindt. Het zet hen aan om er meer zorg voor te dragen en bovendien vinden ze het leuk om ermee te pronken op de speelplaats.

 

 Kwaliteit + Mooi design = 100% geslaagd


Wil je liefst wat extra advies en/of kom je graag langs in de Schooltijd-shop zodat je samen met je zoon of dochter een boekentas of rugzak kan passen? Contacteer me dan via het contactformulier, Instagram of Facebook.

Naast ons gamma aan boekentassen en rugtassen voor kleuter- en lagere school, beschikt Schooltijd ook over een ruim en duurzaam gamma aan sport- en vrijetijdstassen, lunchboxen, drinkflessen, snackdoosjes- en zakjes, laptop- en tablethoezen, pennenzakken, paraplu’s en veiligheidsmaterialen zoals fluohesjes en fluo accessoires.

  |  

Meer berichten

0 opmerkingen

Schrijf een opmerking

Bedankt voor je feedback. Blog opmerkingen dienen voor publicatie goedgekeurd te worden door Schooltijd.