Educatief speelgoed: Leren terwijl je speelt

Educatief speelgoed: Leren terwijl je speelt

Educatief speelgoed: Leren terwijl je speelt

Op zoek naar boeiend en educatief speelgoed dat de verbeelding van je kind stimuleert en ervoor zorgt dat je kind tegelijkertijd ook leert? Ontdek een wereld van mogelijkheden met ons assortiment educatief speelgoed, waar leren en spelen hand in hand gaan. Of het nu gaat om magneetboeken, Cleverclixx, of prachtig geïllustreerde puzzels, wij hebben heel wat leuke spullen om de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen van 2 tot 12 jaar te prikkelen.

 

Educatief speelgoed, wat is het?

Educatief speelgoed is niet zomaar speelgoed. Het is speciaal ontworpen om kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden te laten ontdekken en ontwikkelen. Denk hierbij aan cognitieve, motorische, creatieve en sociale vaardigheden. Educatief speelgoed heeft dus een duidelijk leerdoel en biedt kinderen de kans om al spelend te groeien. Laten we even ingaan op de verschillende soorten binnen ons assortiment.

Volgende toppers komen aan bod:

 

Magneetboek space

Magneetboeken

Magneetboeken zijn een fantastische manier om kinderen te betrekken bij  leerzame activiteiten. Met kleurrijke magneetjes en boeiende achtergronden kunnen kinderen verhalen creëren, patronen herkennen en hun verbeelding de vrije loop laten. Deze interactieve boeken zijn niet alleen leuk, maar ook educatief. Ze helpen kinderen om hun fijne motoriek te ontwikkelen, vormen en kleuren te herkennen, en verhalen te bedenken. Met het magneetboek "Space" probeer je 10 verschillende ruimtetaferelen na te bouwen zoals afgebeeld op de linkerzijde van het boek. Of maak je eigen gekke creaties. Ontdek onze volledige collectie magneetboeken en laat je kinderen spelenderwijs leren! Bekijk hier de illustratievideo.
Tip! Magneetboeken zijn ook superhandig voor onderweg... in de auto, op het vliegtuig of op restaurant. Kind blij, ouder blij. 😉

 

Cleverclixx

Cleverclixx, ontdek de wereld van magnetisme 

Cleverclixx is een innovatief educatief speelgoedconcept dat kinderen uitdaagt om te bouwen, ontdekken en leren. Met kleurrijke bouwstenen en eindeloze mogelijkheden kunnen kinderen hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen terwijl ze plezier hebben. Bouw huizen, kastelen of wegen en ontwerp voertuigen, raketten of de meest sensationele ballenbanen. Cleverclixx moedigt kinderen aan om hun verbeelding te gebruiken en hun cognitieve vaardigheden te versterken. Met Cleverclixx wordt leren één groot avontuur! Inmiddels zijn er verschillende Cleverclixx pakketten beschikbaar van zowel de reguliere magnetische tegels, de racebaan maar ook de ballenbaan met lichtgevende balletjes. 

Meer weten over Cleverclixx? Lees dan ook onze blog over magnetisch speelgoed.

 

Puzzels, prachtig geïllustreerd

Puzzels zijn niet alleen leuk, maar ook buitengewoon leerzaam. Onze prachtig geïllustreerde puzzels nemen kinderen mee op een ontdekkingsreis door kleurrijke landschappen, fascinerende dieren en boeiende verhalen. Van eenvoudige puzzels met grote stukken voor peuters tot complexe puzzels voor oudere kinderen, er is voor elk wat wils. Puzzels helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht, probleemoplossende vaardigheden en doorzettingsvermogen. Met onze diverse selectie puzzels kunnen kinderen hun concentratievermogen vergroten terwijl ze zich onderdompelen in een wereld van plezier en ontdekking.

De Londji puzzels zijn vaak zo samengesteld dat je niet enkel kan puzzelen maar ook nog kan spelen met wàt je gepuzzeld hebt. Zo heb je dus 2 (of meer) spellen in één.

Londji puzzel londji puzzellondji puzzel

 

Londji Gezelschapsspellen

Londji gezelschapsspellen brengen families en vrienden samen voor urenlang plezier en leren. Met kleurrijke ontwerpen en boeiende spelmechanismen stimuleren deze spellen niet alleen de cognitieve vaardigheden van kinderen, maar ook hun sociale interactie en teamwork. Van memoryspellen die het geheugen en de concentratie verbeteren tot strategische spellen die probleemoplossend denken bevorderen. Ontdek de magie van samen spelen en samen leren met de gezelschapsspellen van Londji.

londji spel  londji spellondji spel

 

Magnetisch Tekenbord

magnetisch tekenbord

Het magnetisch tekenbord is een klassiek educatief speelgoed dat de creativiteit van kinderen stimuleert en hun artistieke vaardigheden ontwikkelt. Bovendien helpt het de kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren en hand-oog coördinatie te ontwikkelen. Met een eenvoudig te gebruiken oppervlak en magnetische toverpen kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en kunstwerken creëren zonder rommel te maken. Da's mooi meegenomen, toch? Zodra je de pen boven een gat in het bord houdt, verschijnt er een klein metalen bolletje. Van de bolletjes kan je erg mooie afbeeldingen maken. Maar niet getreurd, er zitten voldoende voorbeelden bij in de verpakking die je kan namaken. 

 

Voordelen van educatief speelgoed

Educatief speelgoed biedt talloze voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert niet alleen hun cognitieve vaardigheden, maar ook hun sociale en emotionele groei. Door middel van spel leren kinderen essentiële vaardigheden zoals samenwerking, communicatie en zelfexpressie. Bovendien draagt educatief speelgoed bij aan een positieve houding ten opzichte van leren en ontdekken, waardoor kinderen een levenslange liefde voor kennis ontwikkelen.

 

Educatief speelgoed bij Schooltijd

Overtuigd om te investeren in de ontwikkeling van je kind? Check volgende pagina’s om ons volledig aanbod aan educatief speelgoed te bewonderen:

 

 cleverclixx

 

  |  

Meer berichten

0 opmerkingen

Schrijf een opmerking

Bedankt voor je feedback. Blog opmerkingen dienen voor publicatie goedgekeurd te worden door Schooltijd.