Coocazoo rugzak. De rugzak die meegroeit met je kind!

Coocazoo rugzak Mate

 

Welkom op deze blog over Coocazoo rugzakken! Als je op zoek bent naar een veelzijdige, duurzame en trendy rugzak, dan is Coocazoo zeker een merk dat je niet wilt missen. Met zijn innovatieve ontwerpen, comfortabele pasvorm en uitstekende kwaliteit, is Coocazoo één van de meest populaire merken op de markt van rugzakken.

In deze blog gaan we dieper in op wat Coocazoo zo bijzonder maakt en waarom deze rugzakken zo geliefd zijn. Je leest meer over het Easy Grow System en we lichten ook het model "Coocazoo Mate" verder toe. Lees dus snel verder en ontdek wat Coocazoo rugzakken zo uniek maakt!

 

Wie is Coocazoo?

Coocazoo is een Duits merk dat zich richt op het ontwerpen en produceren van hoogwaardige rugzakken voor kinderen en tieners. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en aandacht voor functionaliteit en ergonomie, wat hen een favoriet maakt onder zowel ouders als kinderen. Inmiddels zijn ze een sterke speler op de Europese markt voor schooltassen en rugzakken.

Het merk heeft een breed scala aan producten. Hun hoofdproducten zijn uiteraard de Coocazoo rugzakken in verschillende formaten. Daarnaast behoren ook pennenzakken, sporttassen, portemonnees, regenbescherming, veiligheidsmaterialen, drinkflessen en andere accessoires tot hun gamma. 

Als vooraanstaand en duurzaam merk, hechten ze enorm veel belang aan:

Duurzaamheid

Zo maakt Coocazoo gebruik van gerecyclede materialen, waaronder PET flessen, om hun rugzakken te produceren. Dit is een enorme besparing op grondstoffen èn de plastic flessen krijgen een nieuw leven als schoolrugzak. Door de PET flessen te recyclen, helpt Coocazoo om de hoeveelheid afval te verminderen en de natuurlijke hulpbronnen te behouden. Coocazoo werkt volgens de Global Recycle Standard wat betekent dat enkel oude, gebruikte flessen worden verwerkt. Alle producten zijn bovendien 100% PVC-vrij en 100% vegan wat betekent dat er géén dierlijke stoffen of materialen gebruikt worden in het productieproces.

Ergonomie

Coocazoo gaat ervan uit dat een schooltas er niet alleen cool moet uitzien, maar dat hij tegelijkertijd ook de rug en schouders moet beschermen. Enkel zo kan een schooltas zorgen voor jarenlang draagplezier. De schooltassen van Coocazoo voldoen daarom aan de hoogste ergonomische normen. Denk hierbij aan de gevoerde en verstelbare schouderbanden, het easy grow system (*), rugkussens, een afneembare heupgordel en borstbandjes.

(*) zie onder

Veiligheid

Zien en gezien worden. Erg belangrijk als je jezelf in verkeer begeeft. Met hoogwaardige reflecterende elementen op de rugzakken schittert je Coocazoo rugzak in het donker en bij schermerlicht. Coocazoo heeft o.a. ook fluorescerende regenbeschermingveiligheidslichtjes en reflecterende stickers opgenomen in hun assortiment om zo de zichtbaarheid nog meer te kunnen verhogen.

Kwaliteit

Als het over kwaliteit gaat, dan kunnen we stellen dat alles start bij de juiste keuze van het materiaal. Daarom werkt Coocazoo enkel samen met gespecialiseerde merkfabrikanten. Duurzaamheid door kwaliteit is dan ook een zeer belangrijk onderdeel van hun merkfilosofie.

  

Coocazoo rugzak "Mate": de perfecte metgezel voor avonturiers

coocazoo rugzak

Perfecte allrounder

Dit type rugzak is de perfecte allrounder voor het dagelijkse schoolleven, of je nu naar de basisschool gaat of naar het middelbaar. De prints zijn tijdloos en de grootte van de rugzak kan door elk kind vanaf het derde leerjaar gedragen worden (vanaf 135 cm tot 180 cm).

Wist je dat er wel 34 PET-flessen van 0,5 liter verwerkt werden in deze rugzak? Met een lichtgewicht van 1,25 kg, een inhoud van 30 liter en eindeloze opbergmogelijkheden maakt hij van deze rugzak een echte topper!

Ruime inhoud

 De Coocazoo "Mate" rugzak heeft vier verschillende compartimenten die je helpen om je spullen georganiseerd te houden. Zo heeft de rugzak twee hoofdcompartimenten waarvan één uitgerust is met een apart vak voor het bewaren van je laptop of tablet. Het derde compartiment biedt ruimte voor je brooddoos en snack- of fruitdoosje. In dit vak zijn ook kleine vakjes voorzien, bedoeld voor het opbergen van pennen en kleinere spullen. Er is zelfs een clip om je sleutelbos aan te bevestigen. Het voorvak en de twee elastische zijvakken zijn dan weer geschikt voor het opbergen van een drinkfles, brillendoos, zakdoekjes of kleine paraplu. Tussen de bevestigingsriemen vooraan kan makkelijk nog een jas of helm bewaard worden.

Ergonomisch draagcomfort 

Eén van de meest opvallende ergonomische kenmerken van de Coocazoo "Mate" rugzak is het Easy Grow System waarmee het mogelijk is om de rugzak aan te passen aan de groei van je kind. Het gewicht van de inhoud wordt mooi verdeeld als je ook gebruik maakt van de heupgordels en borstriem. Deze laatste voorkomt dat de tas van de schouders afglijdt. Aan het rugpaneel zijn bovendien rugkussens bevestigd zodat het dragen van de rugzak een aangenaam en zacht gevoel geeft.

Wist je trouwens dat de stabiele bodem ervoor zorgt dat de rugzak niet omvalt als je hem neerzet? Hij blijft, ondanks het gewicht van de inhoud, altijd netjes rechtop staan. 

Veiligheid

De Coocazoo Mate rugzak is voorzien van lichtstrips en reflecterende vlakken die zorgen voor een betere zichtbaarheid op de weg. Wil je graag nog beter gezien worden? Maak dan gebruik van de extra veiligheidsaccessoires zoals een veiligheidslampje of reflecterende stickers.

 

Het Easy Grow System

Het Easy Grow System is ontworpen om de grootte van de rugzak aan te passen aan de lengte van je kind. Men maakt hiervoor gebruik van een verstelbaar systeem dat in hoogte kan worden versteld, waardoor de rugzak hoger of lager op de rug van je kind kan worden geplaatst. De rugzak ‘groeit’ als het ware mee met je kind.

De rugzakken die uitgerust zijn met het Easy Grow System zijn geschikt voor kinderen van 135 cm tot wel 180 cm. Hierdoor kan je kind de rugzak gebruiken vanaf de basisschool tot de middelbare school, zonder dat je elke keer een nieuwe rugzak hoeft te kopen. Door de banden op schouderhoogte en de compressiebanden aan de zijkanten kan het gewicht dicht bij de rug worden verdeeld wat zorgt voor beter draagcomfort.

De werking is heel eenvoudig. Aan de binnenzijde van het rugpaneel is een draaiknop bevestigd. Trek deze naar boven en draai naar rechts om de rugzak te vergroten. Draai naar links om hem terug kleiner te maken. Tot welke hoogte je de rugzak moet instellen, wordt duidelijk aangegeven aan de binnenzijde van de rugzak. De Coocazoo rugzak is dus eenvoudig aan te passen, geweldig om te dragen en nog beter geschikt voor de uitdagingen van het dagelijks leven!

Met het Easy Grow System kunnen Coocazoo-rugzakken jarenlang worden gebruikt. Dit is niet alleen kosteneffectief, maar ook duurzaam omdat de rugzakken minder snel moeten worden vervangen. Coocazoo heeft een breed gamma aan rugzakken met het Easy Grow System. Denk maar aan de Coocazoo Mate, Coocazoo Joker of Coocazoo Porter.

Koop duurzaam. Koop een Coocazoo rugzak!

 Als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame rugzak die geschikt is voor alledaags gebruik, dan is de Coocazoo rugzak 'Mate' zeker het overwegen waard. Deze rugzak biedt niet alleen voldoende ruimte en bescherming voor je laptop en andere spullen, maar is ook ergonomisch ontworpen voor maximaal comfort, zelfs tijdens lange dagen onderweg. De 'Mate' heeft vele handige features, waaronder het Easy Grow System, waarmee je de rugzak eenvoudig kunt aanpassen aan je groeiende lichaam. Bovendien is de 'Mate' geproduceerd met oog voor duurzaamheid en wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, zoals PET-flessen. We hopen dat deze blog je geholpen heeft om meer te weten te komen over de 'Mate' en de vele voordelen van Coocazoo rugzakken in het algemeen. Ontdek zelf waarom Coocazoo zo'n populaire keuze is en ervaar het comfort en de duurzaamheid van deze trendy rugzakken.

Bekijk alle modellen hier of klik op de foto.

Coocazoo rugzak mate
  |  

Meer berichten

0 opmerkingen

Schrijf een opmerking

Bedankt voor je feedback. Blog opmerkingen dienen voor publicatie goedgekeurd te worden door Schooltijd.