Duurzaamheid

DUURZAAM is geen begrip maar een MINDSET.

Duurzaamheid is waar het om draait, nu en in de toekomst. Het wordt hoog tijd dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen, willen we onze volgende generaties nog een leefbaar leven bieden.

Duurzaamheid… waar heb je het over?
Er bestaan diverse definities rond duurzaamheid, afhankelijk vanuit welk perspectief je het bekijkt. Schooltijd richt zich voornamelijk op materialen die middels een duurzaam verwerkingsproces tot stand gekomen zijn. Hieronder verstaan we o.a. het gebruik van recyclagematerialen (gerecycleerde PET-flessen, gerecycleerd polyester, biokatoen, suikerriet en plantextracten) voor het vervaardigen van de producten alsook efficiënt energiegebruik & afvalverwerking met als gevolg een minimale impact op onze planeet.

De producten die Schooltijd aanbiedt bestaan uit kwalitatief gerecycleerde materialen en bieden hiermee een garantie voor de toekomst. Door een zorgzaam geselecteerd gamma aan duurzame producten aan te bieden, tracht ik jou en andere volwassenen aan te zetten tot het maken van duurzame en milieubewuste keuzes, althans op het vlak van schoolspullen.

Kunnen we hiermee onze planeet redden?
Neen, dat absoluut niet. Maar alle beetjes helpen. Om onze globale ecologische voetafdruk te verkleinen moeten we zowel onze levensstijl als onze mindset aanpassen. Mijn bedoeling is om jou en ook andere volwassenen even stil te laten staan bij onze huidige milieuproblematiek en ervoor te zorgen dat je getriggerd wordt om ook op andere vlakken je steentje bij te dragen aan een beter leefmilieu.

Ben ik dan alvast het goede voorbeeld?
Helaas (nog) niet, ook ikzelf heb nog een lange weg af te leggen als het op duurzaamheid aankomt. Eerlijk toegegeven kies ik regelmatig nog voor de ‘gemakkelijke’ oplossing in plaats van de ‘duurzame’ oplossing. Maar… ik ben wel enorm gemotiveerd om hieraan iets te veranderen en bovendien ook mijn gezin en eigen omgeving mee te nemen in dit verhaal.

Ben jij inmiddels ook getriggerd? Laat het me weten via Instagram of Facebook (vergeet me dan niet te taggen). Laten we er alvast samen voor gaan!


TOGETHER WE CARE!