Samen op zoek naar de juiste kleuterboekentas

Kies de juiste boekentas voor de kleuterklas!

Als ouder wil je het beste voor je kleuter, inclusief een duurzame en milieuvriendelijke boekentas. Gelukkig zijn er steeds meer opties beschikbaar voor duurzame kleuterboekentassen die sterk, duurzaam èn trendy zijn. Zo hebben we bij Schooltijd een uitgebreid aanbod waarin elke kleuter zijn of haar ding kan vinden. Denk maar aan de merken Stones and Bones, Fresk, Pick & Pack, Studio Ditte, Sticky Lemon, Kidzroom, Engel en meer.

Fresk rugzak

Als je op zoek bent naar een duurzame schooltas voor je kleuter, dan is de Fresk kleuterboekentas zeker een goede optie om in overweging te nemen:

  • Gemaakt van gerecycleerd plastic: sterk, duurzaam èn milieuvriendelijk
  • De leuke kleuren en speelse prints stimuleren de fantasie van je kind
  • De magneetsluiting vooraan is erg gemakkelijk voor kleine kinderhandjes

De mooiste kleuterboekentassen van Fresk

Stones and Bones rugzak

Kies je voor kwaliteit en comfort, dan zit je goed bij Stones and Bones!

Gewatteerde schouderbanden, soepele ritsen en subtiele reflecterende elementen zijn enkele kenmerken van dit topmodel onder de kleuterboekentassen.

Het no-stress-beentje en het noodfluitje krijg je er zomaar gratis bij. ;-)

Sticky Lemon rugzak

Gaat jouw kleintje binnenkort voor het eerst naar de kinderopvang of zet je oogappel zijn of haar eerste stapjes naar de eerste kleuterklas of instapklas? Kies dan voor een Sticky Lemon kleuterrugzak.

  • Duurzaam en trendy design
  • Waterdichte voering & verstevigde bodem
  • Prachtige kleurencombinatie & verrassend ruim vanbinnen

Pick & Pack rugzak

  • Superleuke designs en verschillende opbergvakken
  • Comfort voorop met het gewatteerd rugpaneel & verstelbare schouderbanden
  • Gerecycled plastic & vegan leer staan garant voor duurzaamheid

Kidzroom rugzak

Als expert in het maken van rugzakjes voor kleine kinderen tot en met 6 jaar, biedt Kidzroom naast het reguliere gamma ook een zero waste collectie aan. En wij zijn grote fan! De duurzame kleuter- en peuterboekentassen zijn gemaakt van gerecycleerde PET flessen. Een knipoog naar het milieu dus! Met de vrolijke en fantasierijke prints kan je kleintje starten aan zijn/haar avontuur in de kinderopvang of in de kleuterklas.

De stoerste Kidzroom boekentassen voor kleuters

Engel rugzak

Hou jij van retro?
Dan ben je bij Engel aan het juiste adres!

Met de verstelbare schouderbanden, waterafstotend materiaal en coole zippers heeft jouw kleuter een superdegelijke boekentas voor de kleuterklas.

Schooltijd Waardebon

Wil je een kleuterboekentas cadeau geven maar vind je het erg moeilijk om te kiezen?

Geef dan een fysieke of digitale waardebon kado! Zo kan de ontvanger zelf het leukste exemplaar uitkiezen.
Contacteer me gerust voor de mogelijkheden!

Kies de juiste boekentas voor de kleuterklas

Het kiezen van een boekentas voor de kleuterklas is niet altijd eenvoudig. Er zijn heel wat dingen waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de juiste grootte van rugzak of boekentas, het materiaal waarvan hij gemaakt is, de juiste sluiting, de aanwezigheid van reflecterende elementen voor meer zichtbaarheid, comfortverhogende items, enzovoort. De dag van vandaag zijn er heel wat mogelijkheden voor een duurzame en milieuvriendelijke kleuterrugzak of kleuterboekentas. Bij Schooltijd hebben we onder andere de volgende merken in huis: Stones and Bones, Kidzroom, Pick & Pack, Engel, Fresk, Sticky Lemon en Studio Ditte.

Elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Zo zijn de Sticky Lemon rugzak en Engel rugzak bijvoorbeeld een tikkeltje retro. De prints van de Fresk rugzak en Pick & Pack rugzak spreken alvast tot de verbeelding van je kleuter. Kersen, schattige vogels, stoere leeuwen, lieve egels, traktors, giraffen, dino's. Je kan het zo gek niet bedenken! Bij Schooltijd hebben we voor elke jongen of meisje wel een geschikte kleuter boekentas in petto.

Word je graag op weg geholpen bij het kiezen van een boekentas voor je kleuter?
Dowload dan ons gratis e-book 7 gouden tips om de juiste schooltas te kiezen.
Ook in onze blog Back to School 2022 kan je al heel wat nuttige tips lezen.

Gerecycleerde en duurzame materialen

Bijna alle boekentassen voor kleuters zijn gemaakt van gerecycleerde en milieuvriendelijke materialen zoals gerecycleerde PET-flessen, vegan leder of bio-katoen. Wist je dat meer en meer ouders tegenwoordig kiezen voor een duurzaam alternatief?

Er zijn uiteraard ook voordelen verbonden aan het kiezen voor een boekentas uit gerecycled materiaal. Afval wordt gereduceerd en de hoeveelheid nieuwe grondstoffen die nodig zijn voor de productie, verminderen. Dit heeft een gunstig gevolg voor ons milieu. Bovendien zijn gerecycleerde boekentassen minstens even sterk als een nieuwe boekentas. Ze kunnen dus ècht wel tegen een stootje of een spatje regen.  Kies je voor een gerecycleerde kleuterboekentas, dan kies je ongetwijfeld voor een betere toekomst voor onze kinderen!